אינסטגרם התחילה כרשת חברתית לצעירים ועם השנים נכנסו אליה עוד ועוד מבוגרים ובעלי עסקים.
ככלל כשאנו בוחרים באיזה רשת חברתית להשקיע חשוב להבין את קהל היעד של העסק ולאתר היכן הוא נמצא.
אם המוצרים שלך פונים לקהל צעיר, ילדים, נוער וגם מבוגרים פלוס מינוס עד גיל 30 כדאי להשקיע באינסטגרם משאבים שיווקיים.
ככלל היתרון של אינסטגרם על פייסבוק ורשתות אחרות הוא כי המסרים באינסטגרם יכולים להיות קצרים ועניינים ופחות דורשים ניסוח פוסטים ארוך ומייגע, יחד עם זאת אם נחליט להשקיע בסרטונים, המאמץ ההפקתי מורכב יותר היות והוא דורש כתיבת תסריט, שימוש בתוכנת פרומפטר (או לימוד בע"פ של הטקסט), צילום, עריכה, וחשוב מאוד הוספת כתוביות – זהו משתנה מהותי בהפקת סרטונים היות ורוב האנשים רואים סרטונים בהשתק (בלילה או כשיש לידם אנשים).
יישומי אינסטגרם העיקריים:
הפיד: החלק הגדול והמרכזי של התוכנה שהצופה נתקל בו ראשון בכניסתו לאינסטגרם. בפיד רצים פוסטים שהמערכת מניחה שמעניין את הצופה.
בגדול עם תחילת השימוש בתוכנה המערכת ״לומדת״ את המשתמש עפ״י הנושאים שהוא מחפש, דפים שעשה להם עוקב, או היה בתקשורת איתם בצורה כלשהי (לייק או תגובה) הם סימן למעורבות של משתמש מול עסק כלשהו באינסטגרם.
אם אני כמשווקת דיגיטלית שמתעניינת בעסקי מזון סימנתי עוקב להרבה מסעדות, מפעלי מזון או חנויות אזאי המערכת תציע לי לעקוב אחרי עסקים דומים ואף תציג לי בפיד מידע שתואם את תחום העניין הזה.
כמה אופציות לעיצוב פיד:
יש שמעלים תמונות אחת אחת וסרטונים בצורה ספורדית, יש שמעצבים אזור מסוים בגוונים מאותה משפחה כלומר כל חודש למשל גוונים ממשפחת צבעים שונה. אם לדוגמה מעלים 9 פוסטים בחודש-ההמלצה שלי אליכם, אזאי כל 9 פוסטים נחליף גוון משפחת צבעים.
ניתן גם לעצב מסגרת או טמפלט שבתוכו תשתלו את התמונות בקנבה – כדאי ורצוי שכל טמפלט יכיל את הלוגו של העסק בקטן.
מבחינת התוכן בפיד כדאי מאוד שהתוכן יהיה קצר ותמציתי היות והצפייה באינסטגרם היא במסכים קטנים לרוב ולכן צריך לקחת בחשבון את מגבלת גודל התווים.
אני בפיד שלי תמיד כותבת כותרת גדולה מודגשת, מתחתיה תת כותרת ומתחתיה איור או תמונה.
כדאי תמיד להוסיף תוכן כתוב לכל פוסט. אם למשל כתבתם כתבה מיוחדת באתר שלכם או יש בו מידע חדש, זוהי הזדמנות להפנות גולשים בקריאה לפעולה להכנס לאתר דרך הקישור בביו.
היילייטס:
העיגולים הגדולים שנמצאים למעלה: מאפשרים למשתמשים בעלי עסקים להציג בהם קטגוריות מוצרים שונות לדוגמה, מסעדה יכולה להציג היילייטים כגון: מנות עיקריות, משלוחים, קינוחים, אלרגנים שונים, ללא גלוטן או העדפות מיוחדות כטבעוני וכדומה.
בבואנו לערוך היילייטים מומלץ שיהיו לפחות 5 היילייטים שתופסים רוחב מסך סלולרי ממוצע.
כל מה שמהצד נצפה פחות ולכן כדאי לקחת בחשבון תמיד מהם ההייליטים שנמצאים ברוחב המסך. כשעושים שינויים בתוך ההילייטים המיקום שלהם משתנה ולכן זה חשוב.ככלל העין של צופה ישראלי הולכת לרוב עפ"י מחקרים לצד ימין למעלה (היות ואנחנו קוראים עברית).
למעלה קיימת תצוגה של כמה פוסטים פרסמנו (posts),כמו כן מופיע מספר העוקבים שלכם (followers)ומספר הפרופילים שאתם עוקבים אחריהם (Following).
במרכז המסך באמצע נמצא כפתור Edit profile שמאפשר עריכת הפרופיל והזנת פרטים בו. בלחיצה עליו ניתן להזין את הביו Bio (ביוגרפיה) של העסק: שם ישנה מגבלת תווים ולכן מומלץ לכתוב בקצרה את תיאור העסק (רצוי בבולטים שיהיה נח לקריאה ) ולהוסיף קישור לאתר העסק. בסוף הביו כדאי תמיד להוסיף הנעה לפעולה שמנתבת לאתר העסק, אצלי למשל הביו נראה כך:
SupporTech שיווק דיגיטלי שמביא תוצאות
Digital creator
✨הקמה וקידום דפים עסקיים בפייסבוק שמביאים תוצאות
✨הפקה ועיצוב דפי נחיתה מנצחים
✨בניית אתרים
✨קידום בגוגל
לימדו באתר👇
בסוף ההנעה לפעולה "לימדו" מנתבת לצפייה באתר שלי שבו ניתן ללמוד שיווק דיגיטלי בגוגל ופייסבוק/אינסטגרם.
במרכז המסך כפתור Share profile או שיתוף פרופיל שמאפשר לייצא קישור של הפרופיל או לייצר QR code של העסק. אם יש לכם עסק פיזי שמגיעים אליו לקוחות כדאי תמיד שתהיה תמונה של הקוד QR על הקיר על מנת לאפשר ללקוחות פוטנציאליים לעקוב אחרי העסק.ניתן כמובן לשתף במייל ובאופציות אחרות בנוסף.
תוכן מתוזמן:
בתפריט הימני העליון (שלושה קווים או המבורגר) נמצאים תפריטים נוספים והחשוב מבניהם הוא תוכן מתוזמן – השלישי מלמעלה: משם ניתן לתזמן פוסטים קדימה לתאריכים עתידיים.
בתפריט העליון Setting & privacy ניתן להגדיר את הגדרות הפרטיות והגדרות נוספות של העסק.
חשוב לוודא שהפרופיל ציבורי ולא פרטי.
Insights – תובנות גבירותי ורבותי..
תפריט חשוב נוסף לעסקים הוא Insights – תפריט המספק נתוני סטטיסטיקה אודות הפעילות של הפרופיל.
חשוב בעיקר לבדוק פה את מידת המעורבות שמקבלים פוסטים שונים ומכאן ללמוד מה מעניין את הקהל שלך.ככל שתכירו יותר טוב את תחומי העניין שמעניינים את הקהל שלכם, כך תוכלו לייצר תוכן דומה שיגדיל את כמות העוקבים הפוטנציאליים.ניתן כמובן לדעת אם הקהל הוא גברים או נשים, נתוני גילאים ונתונים סטטיסטיים נוספים. לבעלי חשבונות אינסטגרם שמחוברים לפייסבוק ניתן לראות את הנתונים האלו גם ממחשב בביזנס מנג׳ר של החשבון.
אחת הדרכים להגדיל את כמות העוקבים היא פולו אנפולו-כלומר לעשות לפרופילים שנראה לך שיכולים להיות קהל יעד שלך פולו-אנפולו.חשוב חשוב!! להיזהר עם זה ולא לעשות הרבה כאלו ביום אחד כדי לא לגרום לאינסטגרם להגביל אתכם.כשעושים למישהו פולו-הוא בדרך כלל עושה follow back ולכן הפעולה הזאת חשובה.
Discover people – גלו לקוחות ולקוחים:)
תפריט אחרון מלמטה Discover people לאיתור פרופילים של לקוחות פוטנציאליים.
אם לדוגמה אני מסעדה, אחפש שם פרופילים של ספקי ציוד למסעדות, חומרי גלם נדרשים, ציוד ריהוט למסעדות וכו׳.
לחיצה על הפלוס במסך הראשי פותחת תפריט חדש שבו ניתן להוסיף רילס – סרטונים קצרים שמוגבלים בזמן, הוספת פוסטים, הוספת סטורי -שהוא מודעה קטנה שמופיעה ל24 שעות ונעלמת.
ניתן גם להפעיל שידור לייב חי מפה או להיכנס למדריך guide.
לחיצה ארוכה על תמונת הפרופיל מאפשרת להכניס תמונה חדשה, לייבא מפייסבוק או לצלם תמונה.
כשמעלים סטורי או פוסטים חשוב מאוד לתייג את עצמכם כדי לעזור לגולשים להגיע לפרופיל שלכם בקלות.
לגבי סרטונים ההמלצה הרשמית של אינסטגרם היא לסרטונים עד 30 שניות.
וכאן האורך כן קובע… כלומר ..ככל שהסרטון קצר יותר כך הסיכוי שהקהל יסיים לצפות בו גדול יותר.
רצוי לא להציג את עצמכם בתחילת הסרטון אלא רק בסוף כדי להרוויח את השניות הראשונות שהן קריטיות מבחינת סיכויי השרידות של הצופים את הסרטון.
בשלוש שניות הראשונות של הסרטון חשוב מאוד להכניס כותרת/ תוכן סופר מעניין שיגרום לצופה לרצות לראות את הסרטון עד הסוף.
לטיפים נוספים בנושאי סרטונים לחצו כאן טיפים לצילום סרטוני תדמית לעסק
לצפייה בסרטון קצר אודות הגדלת מעורבות ברשת לחצו כאן
ליצירת קשר לחצו כאן
למי שהגיע עד כאן, תודה שלמדתם אצלי באתר.