תקופות מאתגרות

קידום עסקים בימי משבר

כמה עצות פשוטות לבעלי עסקים שרוצים להתקדם גם בימי משבר

הקימו פרופיל עסק בגוגל מפות (גוגל לעסק לשעבר): אם יש לכם פרופיל קיים שפצו, הוסיפו תמונות ועדכנו תוכן. בקשו מלקוחות מרוצים שלכם לכתוב לכם חוות דעת חיובית.

הכלי הזה הוא כלי חינמי שגוגל דוחפת תמיד לתוצאות החיפוש הראשונות ב Search ולכן חשוב חשוב להיות שם עם הביקורות הכי טובות שעסק יכול להשיג.

הכניסה לכלי כעת היא דרך גוגל מפות: הכנסו לשם, הקלידו את שם העסק שלכם, ולחצו על Manage your business profile.

ראו דוגמה מצולמת – הפרופיל שלי:

גוגל מפות לעסק

 

 

שלושת האתרים הכי נצפים בעולם הם: גוגל, יוטיוב ופייסבוק (בסדר הזה) זה אומר שכדי להיות במכסימום נראות עליכם לדאוג לנוכחות מכסימלית באתרים הללו. 

לגבי הפקת חומר מצולם (ליוטיוב או לפייס/אינסטגרם): חשוב לכתוב תסריט סרטון שמדייק את המסרים שתרצו להעביר בצורה הכי קולעת, זה אומר פתיח לסרטון (באורך 2 שניות מקסימום) שורה ראשונה שתגידו בסרטון מטרתה לגרום לצופה להמשיך לצפות לפיכך נסו לחשוב "מהראש של הלקוח הפוטנציאלי שלכם" – מה יוצא לו מזה ונסחו תוכן שקולע למטרה.

בהמשך תנו ערך – מידע שימושי שנראה לכם שהלקוח שלכם היה רוצה לשמוע. בסוף הסרטון (שאגב לא צריך להיות ארוך) – מקסימום דקה (אלא אם כן זה סרטון הדרכה) – צריכה להגיע הנעה לפעולה כלומר מה אתם רוצים שהצופה יעשה: הכנסו לאתר, שתפו, רשמו לי בתגובות וכדומה.

אני כשאני כותבת תוכן אני לרוב כותבת משהו ולא מפרסמת באותו יום. אני ישנה על זה, נכנסת למחרת שוב לקובץ שכתבתי, קוראת, משפרת, מתקנת אם זה לא עובר אותי – זה גם לא יעבור את הקהל שלי בוודאות.

הנראות שלכם באינסטגרם: הפרופיל צריך להיות ברור לצופה ב2-3 שניות הראשונות.

פרופיל טוב מובן לצופה ע"י ביו/Bio מדויק שמתמצת ממש בקצרה מהי מהות העסק.

חשוב חשוב לשלב אימוג'י בביו (עפ"י מחקרים זה מגדיל חשיפה משמעותית) ולא להציף בהרבה אימוג'ים (כל דבר בטוב טעם).

ההיילייטס זה האזור הכי חשוב שצריך לתאר את עיקר הפעילות של העסק. נסתכל לדוגמה בפרופיל שלי, אצלי היות ואני משרד פרסום דיגיטלי בהיילייטס שלי מופיעים תחומי העיסוק שלי: פייסבוק, גוגל, בניית אתרים, הצטרפי לקהילה ודפי נחיתה.

לגבי תמונות לאינסטגרם הגודל האופטימלי הוא 1:1 (לפיד). אם למשל אני מסעדה אז בהיילייטס שלי אכתוב למשל: המנות שלנו, טבעוני, אירועים, ללא גלוטן, קינוחים ומשלוחים.

כמה מילים חשיבות על עוקבים: זה נושא שהמון עסקים מייחסים לו לדעתי חשיבות גדולה מדי.

הרבה עוקבים זה אכן טוב לנראות אבל חשוב שאלו יהיו עוקבים רלוונטים שהעסק שלי אכן מעניין אותם.

פגשתי השבוע בעלת עסק שאמרה לי ששילמה על קניית עוקבים סכום לא מבוטל ואני אומרת שהשורה התחתונה היא השורה התחתונה – כמה כסף העסק מרוויח.

יכול להיות עסק עם מעט עוקבים אבל שמרוויח הרבה מאוד כסף, ולהיפך עסק שמשקיע בניראות יתר על המידה וכלפי חוץ הוא נראה מצוין אבל שורת הרווח לא מוצלחת.

הסתכלו על דף הפייסבוק שלכם ובדקו האם גם הוא מובן ומנוסח מדויק: איך מנוסח שם העסק, מה כתוב בתיאור, בדקו שהכתובת, המייל והטלפון תקינים.

השבוע נתתי יעוץ לבעלת עסק.  לחצתי על הקישור לאתר שלה והגעתי לדף שלא נמצא -כששאלתי מה פשר העניין, היא אמרה לי שהאתר כבר לא פעיל.

הצעתי לה לשים קישור לדף נחיתה שהיא בדיוק כותבת והוא רלוונטי כרגע לפעילות שלה כחלופה לאתר.

דבר נוסף חשוב – נעצו לראש הדף תוכן שהכי מעניין את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם: איך ניתן לבדוק מה הכי מעניין את הקהל שלכם? הכנסו לסטטיסטיקה של פייסבוק על תכנים – כל המידע שם.

חזקו את התוכן של האתר שלכם תדיר: נמשיך עם דוגמת המסעדה, אם יש לכם מסעדה ועברתם לתפריט חורף צלמו את המנות החדשות, הוסיפו צבע לאתר וגרמו לעיניים של הלקוח הפוטנציאלי לרייר.

כל דף באתר צריך להתרכז בקידום תוכן מאוד ספציפי: יש דף שמקדם את התפריט, דף אחר מקדם משלוחים, דרושים וגיוס עובדים, יש דף שמקדם אירועים ואזור שממנו מזמינים מקומות ישיבה במסעדה.

חיזוק תוכן אפקטיבי כולל גם סרטונים וחשוב מאוד (אם מדובר באתר וורדפרס) לשתול במאחורי הקלעים של האתר בטקסט אלטרנטיבי של תמונות וסרטונים תיאור מדויק של מה יש בסרטון או בתמונה.

אם מעלים תמונות וסרטונים באתר ללא עבודה על המאחורי הקלעים שלו – המנוע של גוגל יתקשה מאוד לדעת מה יש בסרטונים או בתמונות.

עבדתי לדוגמה על אתר של אשת ציבור – אסנת ספורטה (גילוי נאות – אחותי) המתמודדת לראשות עיריית כפר סבא.

דאגתי לתאר בתמונות בדיוק מה יש בהן לדוגמה: אסנת ספורטה במפגשי תושבים, הרצאות של אסנת ספורטה ואף רשמתי מילות חיפוש שאני חושבת שמי שמתלבט במי לבחור יקליד בגוגל.

גם האתר בדומה לפייסבוק צריך לתת ב – 3 שניות הראשונות של הצפייה בו (בעיקר בסלולר) תמונה ברורה של העסק, מה הוא עושה.

הניווט והתפריטים צריכים להיות ברורים לגולש, המטרה היא ליצור חווית גלישה חיובית ונוחה עם אפשרויות ניווט אחורה ובחזרה ברורות.

דף הבית הוא לרוב הדף שהכי נצפה באתרים לפיכך נשקיע בתמונה מרכזית (Hero בשפה המקצועית) שתהיה בגודל מתאים ובאיכות טובה.

לרוב כשאנשים נכנסים לאתרים הם גוללים למטה ושם בעצם המטרה שלי להכניס אותם לדפים פנימיים באתר.

אחת העצות החשובות שאני תמיד מייעצת לבעלי עסקים שבאים לשעת ייעוץ אצלי היא להשתמש בקישורים פנימיים – שלא עולים שקל אבל גורמים למשתמש לשוטט יותר באתר ובכך לסמן למנוע של גוגל שהאתר מעניין.

גוגל בעצם "שופטת" אתרים עפ"י זמן שהיה באתר: אתר שנכנסים ויוצאים ממנו מהר "נענש" ע"י גוגל ויורד בדירוגים.

אתר שמשקיע בהארכת זמן הגלישה בתוכו יראה תוצאות התקדמות אורגניות די מהר.

עד כאן עצות מעשיות לקידום עסקים ברשת גם בתקופות מאתגרות

בתקווה לימים שקטים ורגועים.